ciastka bezglutenowe przepis

opr. red.

Zaproś dziecko do wspólnego pieczenia! 10 łatwych przepisów na świąteczne ciasta i ciasteczka

Zaproś dziecko do wspólnego pieczenia! 10 łatwych przepisów na świąteczne ciasta i ciasteczka

W naszym zestawieniu nie tylko pierniki i tradycyjne makowce. Tu znajdziesz przepisy na łatwe ciasta, również dla dzieci z alergią pokarmową. W świątecznych ciastach najważniejsze jest to, aby upiec je w domu... a najlepiej z pomocą małych rączek! Nie obawiajcie się. Z naszych przepisów zawsze wychodzą dobre ciasta. Do dzieła.

Jak karmią polskie żłobki? Zdrowo czy hodujemy potencjalnych grubasów?

Czy odstawiając dziecko do żłobka możemy być spokojni o to, że panie nakarmią zdrowo, smacznie i pożywnie? Przyglądamy się jadłospisom z polskich żłobków. Jak karmi się dzieci w tych państwowych, a jak w prywatnych placówkach?

Niestandardowe śniadanie ucznia [WASZE POMYSŁY]

Co możemy zaproponować uczniowi szkoły podstawowej na drugie śniadanie zamiast banalnej kanapki z serem i wędliną? Mamy-internautki dzielą się swoimi pomysłami.

Krem jabłkowy

wymieszać z kleikiem, aż powstanie gęsta masa. Utrzeć margarynę z pudrem (najlepiej malakserem). Wciąż ucierając dodać kaszkę. Gotowy krem co najmniej godzinę potrzymać w lodówce. Kremem można przełożyć biszkopty bezglutenowe lub kruche ciastka z piekarni fundacji Przekreślony Kłos (bezmleczne, bezjajeczne

Chleb (bez glutenu)

cukier; drożdże; jajka; jajka przepiórcze; mąka bezglutenowa; olej; sól; woda 1 paczka mąki bezglutenowej z czerwoną kartką; z piekarni Przekreślony Kłos; lub 40 dag mąki własnej produkcji(patrz przepis wyżej); 2 szklanki wody oligoceńskiej; 4 łyżki oleju; 3 dag drożdży + łyżeczka cukru; pół

Kotlety mielone (bez jajek)

bułka; bułka tarta; indyk; sól; woda 0.75 kg piersi indyczej; 1-2 łyżki wody; sól; tarta bułka (dla dzieci uczulonych na gluten - bezglutenowa); możesz nie dodawać żadnej bułki Mięso skręć przez maszynkę albo w malakserze. Wymieszaj z 2 łyżkami tartej bułki, wodą i solą. Z mięsa uformuj kulkę

Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego

piekarnik do 200 st. C. Wyrób ciasto jak w przepisie na ptysie. Łyżką, nożem lub szprycą formuj na blasze obwarzanki albo paluchy. Posyp je dodatkami. Nie zapomnij o odstępach, bo ciastka wyrosną przy pieczeniu! Wstaw blachę do piekarnika, pamiętając, by przez blisko 10 minut go nie otwierać. Gdy

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów