przepisy na tanie zdrowe obiady

Tekst Agnieszka Wirtwein-Przerwa

Zupa z proszku i mielone - to jedzą dzieci w szkolnych stołówkach

Zupa z proszku i mielone - to jedzą dzieci w szkolnych stołówkach

Co jedzą nasze dzieci w szkołach? Bardzo różnie to wygląda. Zupę z proszku w stołówce, innym razem przegryzą chipsa ze sklepiku, choć zdarzają się też rarytasy - pierogi z serem i śmietaną. Najgorsze jest to, że nikt w Polsce tego nie kontroluje.

Grzegorz Łapanowski: "Nasze życie kręci się wokół stołu, w moim domu po prostu kocha się jeść" [WYWIAD]

"Wszystko można polubić: szpinak, jarmuż, ogony wołowe, kaszankę, zakwas z buraków. Wszystko może być pyszne" - Grzegorz Łapanowski opowiada Karolinie Stępniewskiej o kulinarnych wspomnieniach z dzieciństwa, zdrowym odżywianiu, nowej książce kucharskiej z przepisami dla całej rodziny i o porównaniach do Jamiego Olivera.

Zrób to sam, czyli Polaków sposoby na oszczędzanie

Czasy nieprzyjazne rozrzutności, ale zaciskanie pasa może oznaczać poprawę jakości życia - twierdzą uczestniczki forum.gazeta.pl. Co robią same, żeby nie wydawać niepotrzebnie pieniędzy?

Zobacz wideo

Dynia i jej właściwości odżywcze

Dynia i jej właściwości odżywcze

i deserów często używa się puree z upieczonej dyni. Od kiedy dynia dla dziecka? Dynia jest bardzo smaczna, ma lekko słodki smak, jednak na tyle delikatny, że nie jest ani mdła ani zbyt aromatyczna. Dodatkowo jest bardzo zdrowa, dlatego zaleca się, by regularnie spożywały ją dzieci. Jest jednym z