filet w sosie

MG

Obiad na Wielkanoc. Przystawki na Wielkanoc, które posmakują nawet dzieciom

Obiad na Wielkanoc. Przystawki na Wielkanoc, które posmakują nawet dzieciom

Wielkanoc już niespełna za trzy tygodnie. Obiad na Wielkanoc powinien być przygotowany nieco wcześniej. Nie możemy zapomnieć o śniadaniu wielkanocnym, które od lat wpisuje się w tradycje świąt wielkanocnych.

Dlaczego jesienią warto jeść śledzie?

Śledzie zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, dzięki czemu korzystnie wpływają na pracę serca, pamięć i wzmacniają odporność.

Pokazał, co jedzą uczniowie w rosyjskich stołówkach. "Zrobiło mi się niedobrze"

Opublikował na TikToku filmik z potrawami z rosyjskiej stołówki. "Danie na pierwszym zdjęciu wygląda, jak wymiociny" - komentują uczniowie i wspominają potrawy ze szkół.

  • Szybki obiad dla całej rodziny? To da się zrobić!

    Szybki obiad dla całej rodziny? To da się zrobić!

    dobrze dopasowany sos (również można skorzystać z gotowych sosów, warto jednak wcześniej sprawdzić na etykiecie, czy mają dobry skład). Można zagryźć chrupiącą bagietką, by się nasycić. Przepis na sałatkę z jajkiem: Gotujemy jajka na twardo. W czasie, gdy jajka się gotują, myjemy liście sałaty, suszymy

  • Obiad dla dziecka

    . Krem z zielonego groszku z grzankami i prażonymi pestkami dyni, kasza gryczana z gulaszem z indyka w warzywach. Barszczyk czerwony, pieczony filet z łososia, kuskus, brukselka. Zupa ogórkowa, naleśnik z farszem warzywnym posypany natką, pomidorki

  • Graalki Fileciki z makreli - idealna przekąska dla Twojego dziecka

    Graalki Fileciki z makreli - idealna przekąska dla Twojego dziecka

    makreli bez ości, czyli fileta, łatwe do zjedzenia dla dzieci. Pomidorowy sos w Graalkach ? la ketchup lub ? la pizza nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników. Warto też podkreślić, że Graalki to produkt bezglutenowy. Dzieci z pewnością docenią unikalne smaki, a rodzice wartości odżywcze makreli

  • Idealne śniadanie ucznia

    Idealne śniadanie ucznia

    obierać wędzonej makreli z ości, wybierz grillowane filety z makreli marki Graal. Możesz także sięgnąć po gotowy twarożek na przykład ricotta z łososiem lub tuńczykiem SuperFish. Wreszcie, możesz także sięgnąć po produkty rybne skomponowane specjalnie z myślą o dzieciach, na przykład Graalki a'la pizza

  • Ryby na stół

    mleko. Gotuj, aż powstanie gęsty sos. Dodaj musztardę, dopraw. W formie układaj warstwami: ryż, pokrojone filety, brokuły i pomidory. Polej sosem musztardowym. Zapiekaj 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.

  • Dwa nowe smaki ogórków korniszonów od Krakusa: pikantne z chili i wyraziście czosnkowe - sprytny sposób na urozmaicenie menu
  • Świąteczne dania dla dzieci

    (Po 9. miesiącu) filet z mintaja, dorsza lub pstrąga 2 marchewki pietruszka ćwierć selera kawałek białej części pora kilka krążków cebuli

  • Sałatki na święta Bożego Narodzenia. Przepisy na tradycyjne sałatki na święta
  • Dania świąteczne

    pokrojone w plastry, z owocami i sosem, który zgęstniał po odparowaniu. Halibut z bakaliami 4 filety z halibuta (po 150-200 g każdy) łyżka oliwy 3 łyżki masła 2 szalotki

  • Kuchnia śródziemnomorska dla dzieci

    Kuchnia śródziemnomorska dla dzieci

    muszkatołowa kilka pomidorków koktajlowych Koperek, liście szpinaku i pozostałe warzywa dokładnie umyj. Filet umyj, usuń ości i gotuj 20 minut na parze wraz z koperkiem i liśćmi szpinaku. Cebulę, pietruszkę i seler obierz, zalej wodą i gotuj do miękkości

  • Jadłospis na kwiecień

    Jadłospis na kwiecień

    Herbata wiśniowa Obiad Filet z suma, ziemniaki, brokuły, surówka z marchwi i chrzanu (doprawiona odrobiną śmietany) Niegazowana woda mineralna Podwieczorek Galaretka

  • Aromatyczne i soczyste - dania, które zapakujesz jak prezent

    warstwy papieru i na każdej połóż jedną czwartą przygotowanej mieszanki. Zwiąż każdą paczkę jak sakiewkę naturalnym sznurkiem zmoczonym w wodzie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 30 minut. Połóż paczki na talerzach i otwórz tuż przed jedzeniem. 4 grube filety z dorsza 4 garście liści

  • Obiad w kwadrans - dla zapracowanych rodziców

    ... Talerz Adelynn 2 szt. Widelec Normann Copenhagen 6 szt. Filet ryby morskiej dopraw solą, pieprzem i cytryną, skrop oliwą i wstaw do gorącego piekarnika. Do garnka z rozgrzanym masłem wrzuć pokrojone w spore kawałki młodej marchewki, kalarepki, różyczki kalafiora, młode ziemniaki

  • Jadłospis na październik

    Jadłospis na październik

    kluseczkami Mus z łososia (ugotowany filet zmiksowany ze śmietanką i pianą z białka, ugotowany w kąpieli wodnej) Szpinak z płatkami migdałowymi Sok z owoców tropikalnych Podwieczorek

  • Dzień Matki - smakołyki specjalnie dla mamy

    kolejna warstwa sera, łososia i jeszcze jedna taka sama warstwa. Skończone danie to nieduże wieże z trzech takich samych warstw, pokropione po wierzchu sosem bazyliowym. Ryba z szynką suszoną 2 grube filety dorady lub okonia morskiego

  • Dania z czosnkiem i cebulą - naturalnymi antybiotykami

    pieprzem filety z łososia. W trakcie smażenia dodaj pory pokrojone w plasterki. Rybę wyjmij i odłóż, a pory smaż dalej. Dodaj czosnek. Do masła z porami wsyp ryż i smaż, mieszając, aż ziarenka się natłuszczą. Po trochu wlewaj do ryżu gorący bulion, mieszaj i gotuj na średnim ogniu. Uzupełniaj bulion

  • Gruszki - właściwości, przepisy. Jak i po co je jeść?

    Gruszki - właściwości, przepisy. Jak i po co je jeść?

    , tart czy serników. Świetnie smakują także w mniej oczywistych kompozycjach, na przykład z mięsem. Gruszki mogą być nadzieniem na przykład pieczonej kaczki czy filetów z piersi kurczaka. To genialny dodatek do sałatek, który dobrze smakuje podany w towarzystwie różnych sałat, koziego sera i orzechów

  • Jadłospis na marzec

    z malin i winogron Drugie śniadanie Kromka chleba słonecznikowego z masłem, listkiem lodowej sałaty i cieniutkim plasterkiem polędwicy Herbata z cytryną Obiad Zupa ogórkowa z ryżem Naleśniki z serem polane czekoladowym sosem (by go zrobić, podgrzej w rondelku tabliczkę czekolady z odrobiną

  • Jadłospis na sierpień - dla tych, którzy nie lubią gotować

    wszystkie nasze propozycje wymagają mniej czasu i pracy niż zwykle. Zrobienie atrakcyjnej kanapki zajmie najwyżej kilka minut, dania obiadowe są proste (pamiętaj, że możesz kupić już obraną włoszczyznę, zmielone mięso, gotowe filety, warto korzystać też z mrożonek). Na

  • Obiad w kwadrans

    . Pieczona ryba z młodymi warzywami Filet ryby morskiej dopraw solą, pieprzem i cytryną, skrop oliwą i wstaw do gorącego piekarnika. Do garnka z rozgrzanym masłem wrzuć pokrojone w spore kawałki młodej marchewki, kalarepki, różyczki kalafiora, młode ziemniaki. Podsmaż, wlej trochę

  • Ryba? No, chyba!

    delikatna, zdrowa, przygotowana bez użycia tłuszczu. Dla najmłodszych najlepiej przyrządzać bardzo dokładnie obrane z ości filety lub pulpeciki przygotowane ze zmiksowanego filetu. Pieczona w piekarniku. Najlepiej w folii. Rybę można obłożyć ziołami lub struganymi warzywami. Można

  • Jadłospis na czerwiec

    warzywa, w zetknięciu z powietrzem łatwo się utleniają. Dlatego surówki od razu po przyrządzeniu warto polać oliwą lub jogurtem, sos utrudnia bowiem przenikanie tlenu. Warto pamiętać, że gotowanie niszczy większość witamin, dlatego jarzyny i owoce najlepiej jeść surowe. A jeśli

  • Karmisz piersią? Ty też masz prawo do smaku!

    sałatkami, ale także decydować się na niebanalne połączenia. Nudne mięsa nabiorą smaku w asyście suszonych śliwek czy moreli, które z kolei korzystnie wpłyną na problemy z zaparciami. Jeszcze ciekawiej będzie połączyć zwyczajny filet z kurczaka z wiśniami lub - jeśli jest problem z alergią - z winnymi

  • Kulinarne sztuczki dla zapracowanych mam

    także mrożone ryby, ale tylko czyste filety, bez panierki i innych dodatków. W zamrażarce warto mieć także na wszelki wypadek mrożonki warzywne i owocowe (tylko od renomowanych producentów lub porcjowane i zamrożone własnoręcznie). Uwaga: mrozimy tylko surowe mięso i warzywa

  • Zdrowy posiłek dla malucha

    miksować, wkrajać, dawać do chrupania, dodawać do kanapek, przerabiać na sosy lub soki (nie więcej niż szklankę dziennie). Dbaj o różnorodność. Podając mięso i ryby, nie zanudzaj dziecka kotletem na zmianę z filetem. Niech skosztuje pierogów, potrawek, szaszłyków, pulpetów

  • Odpręż się!

    2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki lekko pokruszonych orzeszków pinii (zamiast orzeszków możesz użyć uprażonych na suchej patelni ziaren słonecznika) 4 filety białej ryby (np. sola, dorsz, grenadier, mintaj) 2 młode cukinie